top of page

SASAD, DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI'NI DESTEKLİYOR

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP of Türkiye) organizasyonuna destek veren kurumlar arasına katıldı.

İşbirliği kapsamında savunma sanayiinde hizmet veren firmaların ürün, hizmet ve çalışmalarının organizasyona katılan yurt içi ve yurt dışı katılımcılara daha yakından tanıtılması hedefleniyor. Bu kapsamda, dünyada 186 ülkede yaklaşık 3.1 milyar potansiyel izleyici kitlesine ulaşan orgazinasyonla, savunma sektöründeki markaların sponsorluk, reklam ve etkinliklerle firmaların tanıtımlarına yönelik işbirlikleri de geliştirilecek.


SASAD üyesi olan firmaların personellerinin aileleriyle birlikte MXGP of Türkiye ile Afyon Motofest organizasyonuna katılımları noktasında da fırsatlar sunulacak.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP of Türkiye), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğiyle bu yıl Afyonkarahisar’da 5. yılında 6. kez düzenleniyor.


Organizasyonda Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), MX2 (Dünya Gençler Şampiyonası), MXWomen (Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası, MX2T (Avrupa Motokros Şampiyonası ve EMX250 (Avrupa Motokros Şampiyonası) olmak üzere toplam 5 kategoride uluslararası yarışlar yapılıyor.


Organizasyon, Türkiye’nin 2022’deki en büyük uluslararası spor etkinliği olurken, ailelerin de bir arada vakit geçirebildiği bir ortamı katılımcılarıyla buluşturuyor. Yarışlar, CBS Sports Network, Fox Sports, Eurosport, Stan Sport, Sport TV, SRG SSR, AXP gibi dünyaca ünlü yayıncılarla 3.1 milyar potansiyel kitleye ve spor severlere ulaşıyor.


Türk Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD), Milli Savunma Bakanlığı'nın öneri ve desteği ile 1989 yılında Ankara’da kuruldu. Türk savunma ve havacılık sanayinin yurt içi ve uluslararası platformlarda sesi ve savunucusu olarak SASAD; ülkemizin savunma ve güvenlik alanında dışa bağımlılığını en aza indirecek ve uluslararası alanda rekabet edebilen bir sanayi oluşumuna katkıda bulunmak, ihtiyaç, tedarik kuruluşları ile sektör otoriteleri arasında eşgüdüm sağlamak, sektör paydaşları arasında iş birliğini pekiştirecek ve sinerji yaratacak platformları sağlamak, savunma, Havacılık ve Uzay ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve bu alanda faaliyet gösteren KOBİ'lerin sürdürülebilirliği için destekte bulunmak, savunma, Havacılık ve Uzay alanlarında insan kaynakları, girişimcilik, Ar- Ge ve inovasyon alanlarında projeler geliştirmek ve gerçekleştirmek derneğin varoluş sebebidir.


SASAD, Türk Savunma Sanayii’nin ihtiyaç ve tedarik makamları ile eşgüdüm içinde üyelerinin işbirliğini sağlayarak, ulusal ve uluslararası düzeyde Türk savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii'nde faaliyet gösteren tüm paydaşları kapsayan; lider, güçlü ve inovatif bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk savunma Sanayi'nin büyüyüp gelişmesine öncülük etmektir.






91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page