top of page

Ruben Fernandez: Team HRC'nin son yıldızını tanımak!

Yeni sözleşme imzalayan Ruben Fernandez'in motokros alanındaki kariyerinden ve MXGP Dünya Şampiyonası'nın en iyi takımlarından biri olan Team HRC'ye imza atacak konuma nasıl geldiğinden bahsettiğini dinleyin.



Hızlı Biyografi Doğum Tarihi: 21 Şubat 1999 Doğum Yeri: Vigo, Galiçya, İspanya Neredesiniz: İspanya ve Portekiz sınırında, şu anda ağırlıklı olarak Portekiz'de, çünkü orada pratik yapabileceğim daha fazla pist var ve ben Bunun benim eğitimim için daha iyi olduğunu düşünüyorum. —–


Motocross'a ilk nasıl başladınız? "Babam sayesinde motokrosa girdim. Bu bir aile meselesi çünkü babam bir zamanlar yarışçıydı, zamanında iyiydi, İspanya'nın en iyilerinden biriydi ve Portekiz'de ve hatta Arjantin'de yarışırdı. o zamanlar ülkenizden yarışmak için çıkmak pek olağan bir şey değildi ama o iyi bir seviyedeydi ve bunu yapabildi.Kardeşlerim ve ben onu yarışlarda izlerdik ve bir gün ata binerdik. bir bisiklet ve biz onu sevdik, bu yüzden babam bize kendi bisikletlerimizi aldı. İki ağabeyim ve ben hep birlikte başladık. Bölge şampiyonasında, babam, erkek kardeşlerim ve ben dördümüz yarışıyorduk, bu yüzden onlar eğlenceli zamanlardı."


Sürmeyi en sevdiğiniz motokros pisti hangisi? "Portekiz'de Agueda, İngiltere'de Matterley Basin ve Letonya'da Kegums'un ilk üçüm olduğunu söyleyebilirim. Agueda'nın favorim olduğunu düşünüyorum çünkü evime yakın bir pist ve bu yüzden birçok hayran geliyor ve Düzeni ve yüzeyi beğendim ve bir ülke olarak Portekiz'i ve insanlarını seviyorum, bu yüzden oraya gitmeyi seviyorum."


Yapmak istediğin başka kariyer veya spor var mıydı? "Pek sayılmaz. Büyürken başka birçok sporu denerdim, basketbol ve futbol, ​​bunun gibi şeyler. Yerel futbol takımım için bile oynadım ve çok eğlendim ama çocukluğumdan ve ata binmeye başladığımdan beri, her zaman hoşuma gitti ve motokros yönüne yönelmek istiyordum. Ancak spor dışında sevdiğim bir kariyer vardı ve o da iş olarak itfaiyecilikti. Bu ilgimi çekerdi."


İspanya'daki 2015 125 Gençler Dünya Şampiyonası, kendi ülkenizdeki 'çıkış' yolculuğunuzdu, o olaydan ne hatırlıyorsunuz? "Gerçekten iyi bir etkinlikti. Avrupa 125 şampiyonasında muhtemelen sadece dört yarış yaptım, bu yüzden bu yarış seviyesinde yeniydim, çünkü gerçekten sadece İspanya'da yarışmıştım. Sıralamalarda pol pozisyonu ile geldim, bu benim için büyük bir şeydi. Lisa Leyland ile ilk TV röportajımı yaptım ve bunun komik bir an olduğunu hatırlıyorum. O zamanlar İngilizce'yi pek iyi konuşmuyordum, bu yüzden röportajı önceden hazırlamamız gerekiyordu. başladı ama sonunda çok kısaydı bu yüzden Lisa uzatmak istedi ama bana ne sorduğunu anlamadım ve muhtemelen soruyla hiç ilgisi olmayan şeyler söyledim. ben."


Sonra yarışlarda liderlik için savaşan bazı iyi savaşlar verdim, birinci yarışı üçüncü ve ardından genel olarak dördüncü bitirdim. Ama dediğim gibi, bu tür bir etkinlikte yarışmak benim için tamamen yeniydi, bu yüzden iyi bir şeydi ve geriye dönüp gururla baktığım bir şeydi. Ve o seviyeye ait olduğuma dair bana güven verdiğine inanıyorum.


Birkaç kez EMX250 ve MX2 arasında gidip gelme şansınız için çok çalışmak zorunda kaldınız, o dönem ne kadar zordu ve hiç şüpheniz oldu mu? "Açıkçası şüphelerim vardı çünkü inişli çıkışlıydım ve geleceğime ne olacağını bilmediğim bazı zor zamanlar geçirdim. İlk büyük takımım olan F&H ile ayrıldıktan sonra işler pek iyi gitmiyordu." Bunun için inanılmaz derecede minnettarım. Ama geleceğimde ne olacağını bilmiyordum. Şükürler olsun ki yine Avrupa şampiyonasında bir şans daha yakaladım. Bu bir geri adımdı, ama buna daha güçlü bir geri dönüş şansı olarak baktım. Ancak, gerçekten rekabetçi bir motosiklet kullanma şansım hiç olmadı, bu yüzden gerçek potansiyelimi gösterme şansım olmadı ve bu hem fiziksel hem de zihinsel bir mücadele oldu. O dezavantajın üstesinden gelmek için her şeyimi verdim. Zor oldu tabii ama ben kendime hep inandım."


MX2'deki ilk podyumunuz Rusya 2021'deydi, bu nasıl hissettirdi? "Harika hissettirdi! Daha önce de söylediğim gibi, bazı zor dönemlerden geçmek zorunda kaldım, ancak o yıl Honda'ya geçiş yaptım ve ilk kez motosikletle iyi hissettim ve podyum yapacak kadar rekabetçiydim, bu yüzden geldim." İyi bir kışın ardından şampiyonanın ilk turunda. Doğrudan podyuma çıkmak benim için inanılmazdı ve yeni bir sezona başlamanın harika bir yoluydu."


Daha sonra İtalya'da üçüncü rauntta kırmızı plakayı tuttunuz, bu ekstra baskı yarattı mı? Yoksa harika bir deneyim miydi? "Her şeyden çok harika bir deneyimdi. Kırmızı plakaya sahip olmayı hiç düşünmemiştim ve plakayı elimde tutabilmek harika bir duyguydu. Keşke daha uzun süre bende kalabilseydim ama İtalya'da bir kaza geçirdim." İlk tur, o hafta sonu çok fazla puan aldı. Ancak, buna sahip olmak harikaydı ve birkaç zorlu yıldan sonra, ilk kez podyuma çıkmak ve ardından kırmızı plakayı almak benim için olumlu bir duyguydu. Gerçekten Fazladan bir baskı olarak görmedim çünkü bundan çok zevk alıyordum."


Pek çok genç sürücü gibi, hızınız vardı ama aynı zamanda hatalarınız da vardı, hızlı gidip çok hızlı gitmeme dengesini bulmak zor muydu? "Bu sürüş tarzını, bu agresif tarzı yarattığıma inanıyorum çünkü motosikletimin dezavantajını aşmaya çalıştığımı hissettim, bu yüzden daha iyi donanıma sahip diğer oyuncularla mücadele etmek için kendimden biraz daha fazlasını vermem gerekti. daha fazlasını vermek ve bu biraz riskli, yani bu sınırdaysanız kazalar oluyor. Ancak şimdi daha akıllı olmayı, daha kontrollü sürmeyi öğrendim ve Honda CRF450R'de kendimi daha rahat hissediyorum Bu beni biraz daha rahatlatıyor ve sezon başında bazı hatalar yapmış olsam da sezon ilerledikçe daha iyi sürdüm. Deneyim gerçekten size yardımcı oluyor ve daha az hata yapmanıza yardımcı oluyor."


MXGP kariyeriniz 2021'in sonunda gerçekten iyi başlasa da, MX2'den MXGP'ye geçiş yapmak ne kadar zordu? "Gerçekten zordu, çünkü CRF250R ile bir hafta sonundan CRF450R ile bir sonraki hafta sonu arasındaydı, bu yüzden herhangi bir hazırlığım yoktu ve herhangi bir ayarı düzgün bir şekilde kurmak için gerçekten zamanım olmadı. gerçekten istediğim gibi ayarlandı, bu yüzden gerçekten zordu ama bir şekilde CRF450R benim sürüş tarzıma çok iyi uyuyordu ve motosikletin yeterince iyi olduğunu biliyordum. ama çok eğlenceliydi ve bunu yapma ve insanlara daha büyük motosikletlerde neler yapabileceğimi gösterme fırsatı bulduğum için mutluyum."


Bu yıl Letonya'daki ilk MXGP podyumunuza çıkmak ne kadar iyi oldu? "Gerçekten harika hissettirdi, bitiş çizgisine bir metre kala geçtiğim ikinci motoda bile podyumda olduğumu bildiğim için gerçekten mutluydum. Sonrası beni rahatsız etti ama o an çok özeldi." Çocukken, Dünya Şampiyonası'nın birinci sınıfında podyuma çıkmayı hiç düşünmemiştim, bu yüzden bunu gerçekleştirmem, buna inanmam gerekiyordu ve o zaman bile, buna inanmak zordu. ... O ikinci motorda çok gergindim çünkü bunun mümkün olduğunu biliyordum ve belki de bu yüzden en sonunda o pozisyonu kaybettim, ama genel olarak harika bir duyguydu."


Sezon ortasında gerçekten iyi bir formdaydın, Endonezya'daki ikinci podyum da dahil, ama sonra Çek Cumhuriyeti'nde bir kaza geçirdin, bu ne kadar sinir bozucuydu? Ve üstesinden gelmek ne kadar zor oldu? "Endonezya'da podyumdan çıktığımda çok formdaydım ve kendimi çok iyi hissediyordum. Serbest antrenman seansında en hızlıydım ve süreli antrenmanda en hızlı turu atmıştım ama daha da hızlı gidebileceğimi hissettim ve belki biraz kontrol etmem ve o anlarda kendimi sakinleştirmem gereken bir özellik ama çok iyi sürüyordum ve sonra küçük bir hatanın büyük sonuçları oldu.Ondan sonra zordu, motosiklete geri dönmek istedim. olabildiğince çabuk ama çeşitli şeyler için hastaneye gitmem gerekti ve bu kolay olmadı. Üstesinden gelmek zordu ve sezonu bitirmek istiyordum ama ara vermem gerektiğini de biliyordum."


MXON'da kendinize dönmüş gibiydiniz. Podyumlarda ve hatta kazanmada gerçekten iyi bir şansınız varmış gibi göründüğüne göre gelecekte İspanya Takımı için ne kadar heyecanlısınız? "İlk Milletlerim olan Milletler için, MXGP yarışları birbirine çok yakın olduğu için toparlanmak için biraz zamanım oldu ve düzgün bir şekilde hazırlanmak için zamanım olmadı, ancak Milletler için biraz daha zamanım vardı. Bir boşluk vardı ve oraya gittiğimde kendimi çok daha iyi hissettim. İyi gitmesine rağmen hala daha iyi gidebilirmiş gibi hissediyorum ve gelecek daha çok şey olduğunu biliyorum ama İspanya için iyiydi ve parlak bir geleceğimiz olduğunu hissediyorum. ileride olacak ve podyuma çıkabilecek ve gelecekte gerçekten iyi sonuçlar elde edecek."


Team HRC'ye imza atmak bir rüyanın gerçekleşmesi olmalı, padoktaki en iyi takımla birlikte olduğunuzu bilmek ne kadar heyecan verici? "Tabii ki, bu bir hayalin gerçekleşmesi ve daha önce kariyerimde katlanmak zorunda kaldığım tüm sıkı çalışma ve tüm zorluklar için harika bir ödül, bu yüzden gideceğim için heyecanlıyım. Şimdi biraz ara verdim ama işe koyulmak ve 2023'e mümkün olan en iyi durumda geldiğimden emin olmak için sabırsızlanıyorum."


114 ve HRC arasındaki yakın ilişki, 2023'te birlikte çalışacağınız birçok insanı zaten tanıdığınız anlamına geliyor, bu sizin için işleri kolaylaştırıyor mu? Baskıyı biraz azaltmak mı? "Kesinlikle öyle. Takımdaki hemen hemen herkesi tanıyorum ve hepsiyle zaten iyi bir ilişkim var. İyi bir ilişkiye sahip olmanın büyük bir fark yarattığına inanıyorum ve şimdiden 114'te olduğumuz için HRC Takımına yakın çalışmalıyız ve ben Oradaki herkesle birlikte bir duygu, önümüzdeki sezonlarda çok daha kolay olacak. Ben İspanyol'um ve takımın çoğu İtalyan, bu da benzer bir kültüre sahip olduğumuz anlamına geliyor, bu da işleri kolaylaştırıyor ve beni rahat ettiriyor."


HRC CRF450R Takımına bindiniz, bundan ne kadar memnunsunuz? "Motosikletten ve yapılan iyileştirmelerden gerçekten çok memnunum. Bu aradan sonra işe gidip tam zamanlı olarak bisiklet sürerek eğlenmek için heyecanlıyım çünkü daha da iyi olacağını biliyorum." gittikçe daha fazla iş koydukça."


Hem yarış sonuçları hem de genel şampiyonluk açısından 2023 hedefleri neler? "2022 için koyduğum tüm hedeflere ulaştım, bu yüzden şimdi biraz ilerlemem gerekiyor. Bu yıl iki podyuma çıktım, bu yüzden podyumlar için daha sık mücadele ettiğimden emin olmak istiyorum ve tabii ki bunu arayacağım. İlk galibiyetimi aldım ve hedefim şampiyonada ilk üçe girmek. Şimdi bunu gerçekleştirmek için çalışmam gerekiyor ve işlerin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz."


Fotoğraf telif hakları: Honda HRC

Yazar: Honda Yarış Şirketi

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page