top of page

MXGP, Portekiz Agueda'nın yeni tasarlanmış pistinde rekabete geri dönüyor


FIM Dünya Motokros Şampiyonası, 2023 kampanyasının beşinci durağı olarak üst üste ikinci kez Portekiz'e gidiyor. Agueda pisti tarihidir ve 1985'ten beri uzun süredir takvimde yer almaktadır. Portekiz'in 2023 MXGP pistin 24. MXGP etkinliği olacak ve 29 ve 30 Nisan tarihlerinde yapılacak.


Yıllar geçtikçe, Stefan Everts , Antonio Cairoli , Gautier Paulin , Red Bull KTM Factory Racing'den Jeffrey Herlings, Team HRC'den Tim Gajser ve geçen yıl Red Bull GASGAS Factory Racing'den Jorge Prado gibi bazı harika sürücüler Agueda'da kazananlar listesine adını yazdırdı . Bununla birlikte, işleri renklendirmek için, pistin yönü tersine çevrileceği için bu yıl pistte bir değişiklik olacak ve bu, yeni bir pist gibi hissedeceği için her sürücü için zorluğu artıracak.


Geçen Pazar 10 sürücü, yeni düzeni ve pist boyunca atlamalarda yapılan tüm değişiklikleri test etmek için bir Basın Günü'ne davet edildi. Bunların arasında Team HRC'den şu anda Dünya Motokros Şampiyonası'nda 5. olan Ruben Fernandez ve bu hafta sonu yarışacak olan organizatör tarafından davet edilen Portekizli sürücüler de vardı. Mükemmel geri bildirimler, Agueda pistinin bu hafta sonu daha da hızlı ve daha muhteşem olacağını gösterdi.


Portekiz'in MXGP'si, FMF Racing tarafından sunulan EMX250 ve EMX125'in 3. yarışına da ev sahipliği yapacak ve sırasıyla Hutten Metaal Yamaha Racing Team'den Andrea Bonacorsi ve MJC Yamaha Resmi EMX125'ten Janis Martin Reisulis Şampiyonalarına liderlik edecek.


Championship Standings

1. Jorge Prado (ESP, GAS), 201 points; 2. Maxime Renaux (FRA, YAM), 184 p.; 3. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 175 p.; 4. Romain Febvre (FRA, KAW), 166 p.; 5. Ruben Fernandez (ESP, HON), 136 p.; 6. Calvin Vlaanderen (NED, YAM), 125 p.; 7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 120 p.; 8. Mattia Guadagnini (ITA, GAS), 108 p.; 9. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 107 p.; 10. Alberto Forato (ITA, KTM), 98 p.;



3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page