top of page

'MXGP OF TURKEY'İN İLETİŞİM SPONSORU TÜRKSAT OLDU


TÜRKSAT'TAN DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI 2021 "MXGP OF TURKEY"E İLETİŞİM DESTEĞİ


Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 1-8 Eylül'de şehrimizde gerçekleştirilecek "Dünya Motokros Şampiyonası 2021 MXGP of TURKEY ve Türkiye Motosiklet Festivali"nin iletişim sponsoru Türksat AŞ oldu. Dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye ayağına Türksat'tan iletişim desteği geldi.


Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner ve TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke Ankara’da Türksat AŞ.’ye ziyaret gerçekleştirdi.


Afyonkarahisar heyeti, Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve tarafından ağırlandı.


Dünya Motokros Şampiyonası 2021 MXGP of TURKEY ve Türkiye Motosiklet Festivali" 1-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Türksat Ahmet Özsoy Binası Toplantı Salonu'nda, iletişim desteği anlaşmasının imza töreni yapıldı.


180 ÜLKEDE YAYINLANACAK

Türksat AŞ. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türkiye'de özellikle motokros gibi hız ve cesaret gerektiren sporlara olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Türkiye'nin uydu, bilişim ve kablo hizmetlerinde öncü kurumu olan Türksat, yalnızca kendi hizmet alanlarında faaliyet gösteren kurum ve etkinliklere değil, sosyal sorumluluk bilincinin temas ettiği her alana destek olma motivasyonunu samimiyetle taşımaktadır. Bireysel enerjinin yönlendiği en nezih alan olan spor faaliyetlerinin sağlıklı toplumsal enerjinin kaynağı olduğu gerçeğine inanan bir kurum olarak spora destek olmanın bir ödev olduğunu düşünüyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz destek anlaşmamızla bu ödevi yerine getirecek olmanın gönül rahatlığını da yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye ayağı da bu noktada büyük önem taşıyor. Motokros gibi dünyada izleyici kitlesi ve seyir zevki yüksek sporların turnuvalarının vatandaşlarımıza canlı yayınlarla ulaştırılmasıyla insanımızın spora olan farkındalığı ve ilgisi de artıyor. Biz de Türksat olarak Dünya Motokros Şampiyonası'nı 180 ülkede 3 milyarı aşkın izleyiciye Türksat uyduları üzerinden ulaştırabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.


DESTEKLERİNDEN DOLAYI TÜRKSAT’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar çok büyük işler yapmanın hayali ile şampiyonayı Türkiye'ye getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Yaptığımız organizasyonlarla dünya arenasında İstiklal Marşı'nı okutan yetiştirdiğimiz sporcularla sınırları aşıyoruz. 180 ülkeye yapılacak yayınlarla ülkemizin her türlü özelliği ve güzelliği ile yansıtılacağını ve yaşatılacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın desteğiyle taçlanan bu organizasyonda alanında bir numara olan Türksat ile çalışma şansını da bulduk. Ülkemiz adına güzel şeyler yapmak adına bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Bu anlamda 3 milyarı aşkın insana bu organizasyonu ulaştıracak olan Türksat'a da teşekkürlerimizi iletiyoruz."


Törende, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de şampiyonayı bu yıl da Afyonkarahisar'da gerçekleştirecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bugün konaklamada 27 bin yatak kapasitesi ile Afyonkarahisar'ın Türkiye'deki en fazla yatak kapasitesine sahip ilk 5 şehirden biri olduğuna dikkati çekti. Bu anlamda sporun tüm dallarındaki organizasyonlar için çok büyük konaklama ve spor komplekslerinin olduğunu ifade eden Vali Çiçek, bu şampiyonanın da 3 milyar kişiye ulaşmasının Afyonkarahisar'ın ve Türkiye'nin tanıtılması için çok önemli olduğunu vurguladı.


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de "Afyonkarahisar, birçok özelliği ile kendini ön plan çıkarmış bir şehir. Sporda da öncü olduğumuzu iddia ediyorum. Umarız bu organizasyon dünyanın en iyi pistine sahip ilimizde gerçek bir festival olacak. TÜRKSAT'ın yardımıyla daha geniş bir alana ulaşacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.




122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page