top of page

Jeffrey Herlings, Afyon'da kazanan tek MXGP sürücüsü olmaya devam ediyor


Red Bull KTM Factory Racing'den Jeffrey Herlings ve Tom Vialle , Afyon'un Bitci MXGP'si için MXGP ve MX2'de genel zaferler elde etmek için geçen Pazar elde ettikleri başarıyı tekrarladılar.


Herlings yenilmedi, Afyon'da arka arkaya dördüncü Grand Prix galibiyetini aldı ve burada kazanan tek MXGP sürücüsü olmaya devam ediyor. Ayrıca, 93. zaferini elde ede Hollandalı yarışçı Red Bull KTM Factory Racing'den efsane sürücü Antonio Cairoli GP galibiyet rekoruyla da eşleşti. MXGP sınıfı, bu sezon şimdiye kadar gördüğümüz en yoğun ve heyecanlı yarışı yaşandı Şampiyonanın en önemli kahramanları, her iki yarışta da birkaç saniye içindeydi ve kazananı tahmin etmek zordu.


Motosiklette bazı değişiklikler yaptıktan sonra, Herlings, onu yarışlar için güzel bir şekilde hazırlayan pole pozisyonunu almak için Time Practice'deki listelerde zirveye yerleşti. Birinci yarış için kapı açılırken , Fox Holeshot'ı Monster Energy Kawasaki Racing Team'den Romain Febvre, Herlings ve Monster Energy Yamaha Factory Racing'den Jeremy Seewer'ın önünde perçinleyen Red Bull KTM Factory Racing takım arkadaşı Jorge Prado oldu. HRC takımından Tim Gajser yarışa sekizinci sırada başladı, ancak birkaç tur içinde dördüncü sıraya çıkarak bazı hızlı geçişler yaptı.


Antonio Cairoli sahada ilerlerken, birkaç tur boyunca ilk dörtte herhangi bir değişiklik olmadı.

SM Action Racing Takımından Alberto Forato Alberto Forato, güçlü bir zaman antrenmanının ardından harika bir açılış yarışı yaşıyordu . İtalyan, sonunda bitirdiği altıncı sırada. Yine de bir noktada Standing Construct GasGas Factory Racing'den Pauls Jonass'a meydan okuyacak gibi görünüyordu , bu da güzel bir yarıştı.


Febvre daha sonra dokuz dakika artı iki tur kala yarışın en hızlı turunu ayarlarken liderliğini genişletmeye çalıştı. Ve yarış ilerledikçe Febvre, Herlings ve Gajser 1.559 saniye arayla daha da ilginçleşti.


Antonio Cairoli de o noktada ilk üçe yaklaşıyordu çünkü önündeki ilk üçten daha hızlıydı. Herlings daha sonra çekici Febvre'nin üzerine bıraktı.


Bir tur kala Herlings, Febvre'yi geçmek için zorluyordu ve Cairoli'ye baskı uygulayan Gajser tarafından itiliyordu. Febvre, küçük bir hata yapıp yarım turdan daha az bir süre kala kaza yapana kadar pozisyonunu korumak için iyi bir iş çıkardı.


Gajser yakın durmak ve galibiyet için hamle yapmak isterken, Slovenya'dan ikinciliği alan Antonio Cairoli sert hücumda yakalanmasına rağmen sürücü koltuğunda oturan Herlings oldu. Yarışın galibi Herlings oldu.


İkinci yarışta, Fox Holeshot ile yine Prado oldu

Herlings, Kahireli Febvre'yi beşinci turda dolaştığı ve hemen ardından Jonass'a bir saldırı düzenlemeye çalıştığı için erken saldırmak istiyordu.


Yarış devam ederken, ilk üç, tıpkı birinci yarışta olduğu gibi, aralarında sadece 0.959 saniye ile yakın kaldı. Gajser, Herlings'e pas vermek ve galibiyet için bir suçlama yapmak istiyordu, ancak Antonio Cairoli'nin daha önce olduğu gibi yakınlaşmasına ve dövüşe katılmasına izin veren bir hata yaptı. Bir aşamada Prado farkı 1.840 saniyeye çıkardı ancak Herlings'in İspanyol'un arkasına geçmesi uzun sürmedi.


Gajser, Herlings'i geçmek için her fırsatı değerlendiriyordu ve altıncı turda sonunda başardı. Ardından galibiyet için maça geçildi. Üç tur sonra, Gajser yeni yarış lideri oldu, çünkü ilk üç bir araya geldi ve bir saniyeden daha kısa bir sürede, bu da yarışın bitmesine çok az kaldı.

Herlings, Gajser'in Prado'yu dolaşmak için adımlarını takip etti, ancak Slovenya ile devam edemedi.


Sonunda, doğum günü çocuğu Gajser, ikinci elemeyi Herlings'e karşı 5.947 saniyelik bir avantajla kazandı ve Antonio Cairoli, başka bir Cairoli-Prado savaşında takım arkadaşından üçüncü sırada yer aldı. Podyum açısından, genel galibiyeti Gajser ve Cairoli'nin önünde alan Herlings oldu. Tim Gajser, Romain Febvre ve Antonio Cairoli'ye karşı 28 sayılık üstünlükle şampiyonada liderliğini sürdürüyor . Bu arada Jeffrey Herlings , seri liderinin sadece 34 puan gerisinde dördüncü sıraya yükseldi.


Jeffrey Herlings: "Güne pole pozisyonu ile güçlü başladım ve başlangıçta içeride olmak önemliydi. İlk yarış gerçekten iyiydi, aslında Jorge ile eşittim ama düzlüğün yarısında beni yakaladı. Sonra Romain ve Jorge'yi kovalıyordum ve bir noktada Jorge büyük bir kaza geçirdi, ikinci oldum ve aslında tüm yarışta ikinci oldum, gerçekten saldıramadım çünkü Tim'i sırtımda taşıyordum, bu yüzden savunmam gerekiyordu. Ama aynı zamanda ondan daha hızlı olduğum için Romain'e saldırmak istedim. Ben sadece uzun bir süre takip ediyordum ve son tura kadar ikinci olmayı başardım ve açıkçası Romain bir hata yaptı ve galibiyet bana teslim edildi. Küçük bir hediyeydi. İkinci yarış, kapıda biraz geç kaldım ama yine yanımda Jorge vardı, bu yüzden diğer çocukları biraz uzak tuttu. Tim yine arkamdaydı ve o sertçe itiyordu. bu yüzden yine aynı anda hem savunmak hem de saldırmak zorunda kaldım. Sonra Tim temelde ikimizi de iki tur içinde aldı. Jorge'ye oldukça hızlı bir pas verdim ama Tim'de üç saniyelik bir boşluk vardı ve hızlıydı, inkar edemem. Risk almak istemedim, bu yüzden ikinci sırayı aldım ve GP galibiyetini alacağımı biliyordum. Sardunya'yı dört gözle bekleyen harika bir gün ve harika iki yarış oldu. Sanırım pist bana biraz daha uygun olacak. Bana verdikleri harika motosiklet için Red Bull KTM'ye teşekkür etmek istiyorum” dedi. Sanırım pist bana biraz daha uygun olacak. Bana verdikleri harika motosiklet için Red Bull KTM'ye teşekkür etmek istiyorum” dedi. Sanırım pist bana biraz daha uygun olacak. Bana verdikleri harika motosiklet için Red Bull KTM'ye teşekkür etmek istiyorum” dedi. "Artık büyük bir hata yapamam. 34 puan geride olmak yerine 34 puan önde olmak isterdim ama Tim sıcak koltukta, ancak şampiyonada beşinciden dördüncülüğe gittim ve Tony ve Romain'in sadece birkaç puan gerisindeyim, bu iyi. Ama ikincilik sayılmaz, sadece bir yer var o da birinci. 9 yarışımız vardı, 9 yarış kaldı. Üç yarış kaçırdım ama şu anda durum böyle ve durumdan en iyi şekilde yararlanmam gerekiyor” dedi.


Tim Gajser: "Tony beni son ana kadar birkaç virajla geçtiği için oldukça mutluydum ama ilk yarışta biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama her neyse, hız iyiydi, başlangıçlar iyiydi. Elbette üzerinde çalışmamız gerekiyor. Özellikle şimdi birbirimize çok yakın olduğumuzda önde olmak gerçekten önemli. Şampiyona ilk beşe çok yakın ama genel olarak oldukça mutluyum ve Sardunya'ya gitmeyi dört gözle bekliyorum. Bu parçayı da seviyorum.

Yani daha uzun bir sezon, tabii ki önde olmak güzel ama Jeffrey'nin dediği gibi, dokuz kişi kaldı… Hala şampiyonanın yarısındayız ve her şey hala açık. Elimden gelen her şeyi vereceğim. Güzel yarışlar ve savaşlar yapmanın gerçekten keyifli olduğunu düşünüyorum. Her zaman önde başlayan veya arkadan başlayıp zirveye doğru savaşan beş adamımız var. Evet, bence bu iyi bir şampiyonluk. Umarım tüm sezon boyunca böyle gider” dedi.


Antonio Cairoli: "Geçen GP'de de iyiydim ama bazı puanlar kaybettim ve ayrıca yaralanabilirdim. Son zamanlarda hızlı bir tur atmak için çok uğraştığım zaman idmanında bugün kendimi daha iyi hissettim. Ayrıca her zaman başlangıçta bir hata yaptım. Biraz fazla geniş, bu yüzden bugün iyi yarışlar çıkardım ama pek iyi başlamadım. Arkadan geldiğimde ilk yarışta çok enerji kaybettim ama genel olarak mutluyum, hız ve kondisyon da orada. Sadece yarışın o kısmını, başlangıcını biraz çözmem gerekiyor. Son yarışlardan ayrı olarak normalde olduğu gibi önde kalmaya çalışmak. İkinci yarış, yine iyi bir başlangıç ​​yapmadım. İlk tur, biraz trafik ve bazı sürücüleri geçmek için yarım yamalak anlar vardı… Jorge'nin arkasına geldim ve onu geçmek için çabaladım, bu yüzden öndekiler çekildi. Sonunda tekrar ittik ve yaklaştık. Ama sonra Jeffrey sadece geneli arıyordu ve sadece son turları rahat atıyordu. Genel olarak podyumda olduğum için mutluyum ama tabii ki kondisyon iyiydi, bu yüzden daha fazlasını istedim ama alamadım. Umarım Sardunya'da daha iyi bir sonuç alabiliriz. Sardunya'yı çok seviyorum ve çok ateşli bir yarış olacak. Bence güzel bir etkinlik."



MXGP - Grand Prix Yarışı 1 – İlk 10 Sınıflandırması: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 34:31.387; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:000.494; 3. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:02,969; 4. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), +0:10.585; 5. Pauls Jonass (LAT, GASGAS), +0:35.881; 6. Alberto Forato (ITA, GASGAS), +0:40.918; 7. Henry Jacobi (GER, Honda), +0:49.141; 8. Glenn Coldenhoff (NED, Yamaha), +0:51.337; 9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), +0:53.507; 10. Brent Van doninck (BEL, Yamaha), +0:54.619;


MXGP - Grand Prix Yarışı 2 – İlk 10 Sınıflandırması: 1. Tim Gajser (SLO, Honda), 34:44.781; 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), +0:05.947; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:08.978; 4. Jorge Prado (ESP, KTM), +0:14.097; 5. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), +0:31.196; 6. Pauls Jonass (LAT, GASGAS), +0:32.209; 7. Alberto Forato (ITA, GASGAS), +0:41.561; 8. Alessandro Lupino (ITA, KTM), +0:57.060; 9. Thomas Kjer Olsen (DEN, Husqvarna), +1:00,476; 10. Brian Bogers (NED, GASGAS), +1:06.485;


MXGP - GP İlk 10 Sınıflandırması: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 puan; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 45 s.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42 s.; 4. Romain Febvre (FRA, KAW), 34 s.; 5. Pauls Jonass (LAT, GAZ), 31 s.; 6. Alberto Forato (ITA, GAS), 29 s.; 7. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 25 s.; 8. Henry Jacobi (GER, HON), 24 s.; 9. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 21 s.; 10. Jorge Prado (ESP, KTM), 18 s.;


MXGP - Dünya Şampiyonası İlk 10 Sınıflandırması: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 355 puan; 2. Romain Febvre (FRA, KAW), 327 s.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 326 s.; 4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 321 s.; 5. Jorge Prado (ESP, KTM), 315 s.; 6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 249 s.; 7. Pauls Jonass (LAT, GAZ), 231 s.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 212 s.; 9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 182 s.; 10. Ben Watson (GBR, YAM), 143 s.;


MXGP - Takım Sınıflandırması: 1. KTM, 423 puan; 2. Honda, 356 s.; 3. Kawasaki, 332 s.; 4. Yamaha, 287 s.; 5. GAZGAS, 261 s.; 6. Husqvarna, 166 s.;0



10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page