top of page

İki Ulus: Hollanda vs ABD



On yıl önce, Monster Energy FIM Uluslar Motokrosu tarihinin en büyük ülkesi olan Belçika'daki Lommel'in çok zorlu kum pistinde, Team USA sevgili Chamberlain kupası ile Almanya Takımı'nın bavuluna güzelce paketlenmiş olarak Amerika'ya geri gönderildi. 22 Monster Energy FIM MXoN kupasını kazandıktan sonra, Amerikalı biniciler Grand Prix uzmanları tarafından katledildi ve Belçika'daki o sıcak günden beri ABD Takımı Monster Energy FIM MXoN'da tek bir zafer kazanmadı.

Şimdi, 2022 Monster Energy FIM Motocross of Nations piyasaya sürülmek üzereyken, bu yılki galibiyetin en büyük favorilerinden biri, sağlam bir AMA 450 motokros şampiyonu Eli Tomac ve AMA 450 ikincisi ile Team USA. Chase Sexton, en iyi Amerikan 250cc sürücüsü Justin Cooper'dan bahsetmiyorum bile. RedBud pisti kum olsa da, Lommel değil, ama yine de, dünyanın en iyi kum binicileri genellikle Avrupalılar olarak kabul edilir ve Team USA favori olsa da, çoğu Hollanda'ya bakıyor, Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen ile ve 2019'da Hollanda'daki Assen pistinde kazandıktan sonra ikinci Chamberlain Trophy'sini çok kolay bir şekilde alabilecek olan çok zorlu bir kadro olarak Kay de Wolf.

Coldenhoff ve Jeffrey Herlings 1-1-1-2 giderken, 2018'de Redbud'a son gidişimizde Hollandalıların son derece şanssız olduğu bir sır değil, ancak kötü bir göz yaralanması geçiren MX2 motosikletindeki Vlaanderen oldu ve Son MX2 moto'yu DNS, Hollanda'ya kesin bir galibiyete mal oldu.

Hem ABD Takımı hem de Hollanda birkaç gün içinde kazanmak için ciddi adaylar arasında olacak gibi görünüyor, ancak bu etkinlik, kazanabilecek veya kazanabilecek başka ülkeler olmadan asla iki kişiyi bir araya getirmez. Kazanan ve İtalya Takımı yolunda son şampiyonlar ve güçlü bir Antonio Cairoli, Mattia Guadagnini ve Andrea Adamo kadrosuyla, tıpkı 2021'de İtalya'daki Mantova pistinde yaptıkları gibi kolayca bir sürpriz yapabilirler.

Hollanda'nın 2016'yı İtalya'daki Maggiora pistinde ikinci bitirip Fransa'ya bir puan farkla kaybettiğini, ardından 2017'de Matterley Basin pistinde yine Fransızların arkasında ikinci sırada bitirdiğini düşündüğünüzde, tabii ki 2018'de Fransızların ardından ikinci sırada hayal kırıklığı yarattı. Redbud, 2019'da evinde Assen'de kazanmadan ve 2021'de İtalya'da Mantova'da ikinci kez kazanmadan önce. Yani, son altı yılda (veya 2020'nin iptal edilmesini hariç tutarsanız beş) 2-2-2-1-2'ye gittiler.


Vlaanderen ve Coldenhoff 2022'de derin kumda Grand Prix'yi kazanırken, Vlaanderen Sardegna GP'sini 1-1 ve Lommel'deki Belçika GP'sini 2-2, ayrıca Coldenhoff Finlandiya GP'sini 1-2 puan ve finiş ile kazandı. Lommel'de 4-1, ardından MX2 sürücüsü de Wolf, Lommel'deki Belçika GP'sini genel sıralamada ikinci, Finlandiya Grand Prix'sini ise ikinci sırada tamamladı, Hollandalılar RedBud için çok güçlü görünüyor. Amerika'da Pazar günü ne olursa olsun, hem Team USA hem de Team the Hollanda, Monster Energy Motocross of Nations'ın en üst basamağı için savaşıyor olabileceği hissine kapılıyorsunuz. Şaşırtıcı bir şekilde, Team USA 22. galibiyetini elde etmeye çalışırken, Hollanda ikinci galibiyetini almaya çalışacaktı.


Yazar: Geoff Meyer

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page