top of page

Herlings ve Vialle, Fransa'nın MXGP'sinde genel zaferleri kutluyor


MXGP yarışında, kapıdan en hızlı çıkan ve Fox Holeshot'ı talep eden Red Bull KTM Factory Racing'den Jeffrey Herlings oldu .


Herlings 460 puanla liderliğini sürdürürken MXGP şampiyona sıralamasında liderliğe, Febvre ise ikinciliğe yükseldi ve sadece altı puan gerideyken, Gajser 450 puanla üçüncü sıraya düştü.


Jeffrey Herlings: "Aslında bugün çok güzeldi. Üç yıl önce burada yarışmıştım, bu yüzden Romain'in bugün iyi olacağını ve oyunumu hızlandırmam gerektiğini kesinlikle biliyordum. Bu sabah kimsenin hızıma yetişemeyeceğini görebiliyordunuz. Üçüncünün iki saniye önündeydik. Yarışa girerken A oyunumu getirmem gerektiğini biliyordum. Aslında birinci yarış için yaptığım kurulum oldukça zordu. Biraz zorlandım ve kol pompası aldım. Sonra Romain'i tutamadım ve bir pas yaptı. Yarışın sonunda gitmesine izin vermek ve onu kapatmaya çalışmak zorunda kaldım ama artık çok geçti ve artık iyi bir dövüş yapamadım. Adil bir şekilde kazandı. İkinci yarış, yine iyi bir başlangıç ​​yaptım. İlk turda beni yendi, ardından ikinci veya üçüncü turda onu geçmeyi başardım. Geri çekilmeye çalışıyordum ama hızıyla zordu. Sanırım 2 veya 3 saniyelik bir boşluk yaşadım, sonra bir sorunum oldu. Şanslıyım ki fazla zaman kaybetmedim ve 3 saniyelik farkı korudum. Bu yarışı kazanmayı başardım ve genel olarak kazandım ve gelecek hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.


Romain Febvre: "İlk yarışı kazandığım için mutluydum, özellikle de uzun zamandır bir yarış kazanamadığım için bundan dolayı mutluyum. Jeffrey ile hızımız gerçekten çok hızlıydı, bu da ikinci yarışı gerçekten zorlu hale getirdi çünkü birkaç dönüşten sonra tekrar 1 ve 2 olduk, sonuna kadar zorlu olacağını biliyordum. Dediği gibi, dönüşte onun etrafından dolaşıp onu geçmeme izin veren bir hata yaptı. Bir boşluk yaratmak için birkaç hızlı tur atmaya çalıştım. Sonunda birkaç sektörde o kadar hızlı değildim, sonra beni yakaladı. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım çünkü neredeyse evde kazanıyordum ama yine de podyumda olmak güzel. Dışarıda bir sürü hayran görmek harika. Galibiyeti hak ettiler ama ben başaramadım. Şampiyonada çok yakınız, yani her hafta sonu kırmızı plakayı alabilirsin, ki bu benim için sorun değil.


Tim Gajser: "Bizim için zor bir hafta sonuydu. Parkur gerçekten teknikti. Romain ve Jeffrey bugün daha hızlıydı. Başlangıç, zorlandığım bir şeydi, her iki yarışta da iyi bir başlangıç ​​yapamadım, bu yüzden daha hızlı olan bir ana hat olduğu için geçmek zordu. Sonunda podyumdayız, kesinlikle mutlu değiliz ama durum bu, daha gidecek çok yarışımız var, sadece yeniden gruplanıp daha güçlü dönmemiz gerekiyor” dedi.








3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page