top of page

CAIROLI, 2023 MXGP DEĞİŞİKLİĞİNDE RED BULL KTM TAKIM MÜDÜRÜ OLARAK YÖNETİMİ ELİNE ALACAK


Red Bull KTM Factory Racing, FIM MXGP Dünya Şampiyonası yapısında, 2023 Grand Prix'sinde başarı hedeflerini yansıtacak birkaç stratejik değişiklik yaptı. Bunların başında , takımın başına Takım Menajeri olarak geçecek olan MXGP ve KTM efsanesi Tony Cairoli'nin yeni rolü geliyor.


2023 için KTM, dokuz kez dünya şampiyonu Tony Cairoli'nin Red Bull KTM Fabrika Yarış Takımı Yöneticisi olacağını duyurmaktan mutluluk duyar . Bu yaz AMA Pro National görünümleriyle hâlâ en üst düzeyde yarışan 37 yaşındaki sürücü, KTM SX-F teknolojisi ile altı şampiyonluğunu kazandı ve 2010'dan beri Red Bull KTM fabrika sürücüsü. sadece sporun değil, aynı zamanda KTM'nin yarış kültürü ve felsefesinin de. Red Bull KTM Fabrikası yarış sürücülerini ve gruptaki diğer sporcuları eğitecek ve onlara koçluk yapacak eski çoklu dünya şampiyonu arkadaşı Joel Smets ile senkronize olacak.


Red Bull KTM Factory Racing kısa bir süre önce, Tom Vialle'nin Türkiye'deki 2022 kampanyasındaki heyecan verici son raunt zaferi sayesinde, 2004'ten bu yana ve KTM 250 SX-F ile MX2 bölümünde on dördüncü şampiyonluğunu kutladı. 2015 sezonu dışında, ekip 2010'dan bu yana her yıl en az bir MXGP veya MX2 tacı talep etti. Smets, Vialle'nin gelişiminde etkili oldu ve 2020'den bu yana iki taç kazandı.



Teknik açıdan, şampiyonluk kazanan KTM 250SX-F'nin iki versiyonunun, 2020 baskısının ve yepyeni 2023 modelinin rafine edilmesine yardımcı olan Vialle'nin saygın ve deneyimli tamircisi Harry Norton , Takım Teknik Koordinatörü rolünü üstlenecek. uzun süredir lider olan Dirk Gruebel , Motokros Geliştirme Proje Müdürü pozisyonunu üstlenecek.

Kahireli'yi 2010 ve 2017 yılları arasında altı şampiyonaya götüren adam Claudio De Carli , şimdi yeni Motokros Yarışı Direktörü olarak KTM yarış çabalarını denetleyecek. İtalyan sürücü, son on yılın başında MXGP'de fabrikanın ilk birinci sınıf ayrımının sağlanmasına yardım ettiğinde KTM ile inanılmaz derecede güçlü bir bağ kurdu.


Red Bull KTM Factory Racing, Jeffrey Herlings (MXGP, KTM 450SX-F) ve Andrea Adamo ve Liam Everts (MX2, KTM 250SX-F) ile 2023'te başlayacak.


Red Bull KTM Fabrikası Yarış Takımı Yöneticisi Tony Cairoli : "2022 benim için bir değişiklikti ve şimdi bu başka bir bölüm! Bu yıl tekrar yarışmak harikaydı ama aynı zamanda yarıştan küçük bir adım atmak ve her şeyi farklı bir şekilde görmek de olumluydu. Umarım bu yeni role mümkün olduğunca fazla bilgi ve tutku getirebilirim. Yapacak biraz öğrenmem olacak ama aynı zamanda kariyerimde harika insanlarla da çalıştım, bu yüzden bu deneyimi kullanmayı umuyorum. 2023 hedeflerimizi şimdiden düşünüyoruz” dedi.


Offroad Motor Sporları Başkanı Robert Jonas : "Red Bull KTM ve diğer projeler için önemli kişilerin konumlarını yeniden organize edip netleştirebildiğimizi görmek çok tatmin edici. Bence çok fazla paha biçilemez deneyim olduğu için heyecan verici bir potansiyel var; hem pistte yerde hem de atölyelerde. Tony, motokros ve öğrenme konusunda bir biniciyken gösterdiği coşkunun aynısını getirebilirse, bir sonraki mücadele onun için çok iyi gitmeli ve takım için büyük bir fayda sağlamalıdır. Planın arkasında durduğumuz ve önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonasına nasıl gideceğimiz için dahil olan tüm ekibe teşekkür etmek istiyorum."


KTM Motor Sporları Direktörü Pit Beirer : "Bu, motokros için yarış departmanı vizyonumuzun bir sonraki adımı ve padokta markaları korumak ve en iyi potansiyeli organize etmek istiyoruz. Tıpkı 2009'da ilk konuşmaya başladığımızda olduğu gibi, Tony'nin deneyimine ve spora olan bitmeyen tutkusuna güvenebileceğimiz bir şey olduğu açıktı. De Carli bağlantısı bizim için en büyük başarı öykülerinden biri oldu ve ilerleyip devam edebildiği için memnunum. Joel'in hala geliştirme rolünde olması ve Harry ile Dirk'ün farklı görevler üstlenmesi harika. 2023 için harika sürücülerimiz ve mükemmel kadromuz var, bu yüzden çok daha heyecanlı zamanlar geçireceğimizden eminim."


KTM Motokros Yarışı Direktörü Claudio De Carli : "Bu yeni pozisyona sahip olmak ve hikayeme Pit, Robert ve tüm KTM grubuyla devam etmek çok özel bir duygu. Pek çok kişinin bildiği gibi, ortaklığımıza on yılı aşkın bir süre önce başladık ve hepimizin hemen başarılı olmasını ve ardından MXGP'de kazanmaya devam etmemizi sağlayan güçlü karşılıklı güvendi. Şimdi bir sonraki nesle geçiyoruz ama olabilecek en iyi temellere sahibiz. Umarım motokros bölümünü KTM ve yarış departmanı için en verimli bölümlerden biri olarak koruyabiliriz. Bunun tüm kategorilerde gerçekleşmesi için maksimumu zorlayacağız.”

Fotoğrafın telif hakkı: KTM Racing

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page