top of page

100. YIL MOTOSİKLET SÜRÜŞÜ ZAFERE YAKIŞTI



Afyonkarahisar 30 Ağustos Zaferi 101. yıl dönümü ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünün büyük bir gurur ve heyecanla "Zaferin kazanıldığı topraklar" olarak tarihe geçen Afyonkarahisar'da farklı ve anlamlı bir etkinlikle kutladı. Etkinlikler kapsamında başta Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Kayseri olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 500 motosikletli "100. Yıl Motosiklet Sürüşü" gerçekleştirdi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, TMF, Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle düzenlenen "100. Yıl Motosiklet Sürüşü"nde motosiklet tutkunları, Anıtpark’da buluştu.


anıtpark önünde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Hakan Şeref Olgun, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve il protokolünün verdiği startla başlayan etkinlik, Kocatepe Atatürk Anıtı'nda son buldu.


Büyük Taarruz ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Motosiklet Sürüşünün kutlamalara ayrı bir renk kattığını aktaran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, motosiklet tutkunlarını şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


Kurtuluş mücadelesinin ve şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak amacıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Konya,Kayseri olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden 500 motosiklet sürücüsünü birarada toplandığını ifade eden Başkanımız kazasız belasız sürüşler temennisinde bulundu.


Anıtpark önünde Türk bayraklı tişörtlerle törene katılan motosikletçiler, 20 kilometrelik mesafeyi kat ederek Kocatepe Atatürk Anıtı ve Kitabesi'ne ulaştı.


Katılımcılar burada Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri yad ederek, büyük bir Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı okudu.




18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page