top of page

MXGP – BEŞİNCİ TUR

  • 25 Nis
  • 2 dakikada okunur

2026 MXGP Şampiyonası'nın beş turu geride kaldı ve yaklaşık bir ay sonra Fransa'da yapılacak altıncı turda büyük bir heyecan yaşanacağı kesin. Red Bull KTM fabrika takımından genç Lucas Coenen 231 puanla serinin puan sıralamasında lider durumda ve Honda HRC Petronas fabrika takımından beş kez dünya motokros şampiyonu Jeffrey Herlings ise sadece dört puan geride 227 puanla lider. Bu iki isim, Lacapelle Marival'in sert zemininde kıyasıya mücadele etmeye hazır olacak .

Bu sezon birkaç yarışta inanılmaz bir hız sergileyen Coenen için Trentino yarışını geride bırakıp bir sonraki tura geçmek oldukça sevindiriciydi. KTM'sine takılı kırmızı plakayla, direksiyonun hala kendisinde olduğunu ve Herlings, Tim Gajser ve Tom Vialle ile tekrar mücadele etmek istiyorsa Fransa'ya iyi hazırlanması gerektiğini biliyor.

“Genel olarak,” dedi Coenen . “Sağlıklı ve formda olduğum için mutluyum. Bu pistten yüksek beklentilerim yoktu çünkü tarzıma pek uygun değil. İlk yarışta iki kaza geçirdim ve birçok kişiyi geçmek zorunda kaldım. İkinci yarışta sakin kalmaya çalıştım ama o küçük hatanın bedelini ödedim. En azından iyi bir tempom vardı, bu yüzden mutlu olmalı ve geleceğe bakmalıyım.”

Elbette, Herlings'in zaten beş dünya şampiyonluğu var; üçü MX2'de, ikisi MXGP'de. Ancak Honda'ya geçmesi, her zaman motive olan Herlings'e altıncı dünya şampiyonluğunu kazanmak için daha da fazla motivasyon ve azim verdi. Vücut dilinden de anlaşıldığı gibi, Herlings kırmızı motosikletle geçirdiği zamandan keyif alıyor.

Herlings, “Arco’daki son yarışta Honda’dan 80’den fazla kişi oradaydı. Takım fotoğrafımız inanılmazdı! Japonya’dan gelen tüm teknisyenlerle birlikte, şahsen Honda’nın MXGP’de en büyük bütçeye sahip olduğunu düşünüyorum. Beş kamyon, bir sürü minibüs ve bir sürü insanla geliyorlar. Basitçe söylemek gerekirse, bir takımın belki de en büyük bütçesi varsa, size iyi bir motosiklet ve etrafınızda iyi insanlar sağlayabilir. Avrupa’da yaptıkları da bu. Bu oldukça özel.” dedi.

Ancak hiç şüphesiz Trentino'nun en parlak yıldızı, kırmızı Honda'sını mavi bir Yamaha ile değiştiren beş kez dünya motokros şampiyonu Tim Gajser'in yarış zaferiydi . Slovenyalı sürücünün Yamaha'ya alışması biraz zaman aldı, ancak birkaç hafta önce İtalya'da, Trentino'daki ikinci yarışta zaferin tadını çıkardı ve bundan çok memnun kaldı.

“Neredeyse söyleyecek söz bulamıyorum,” dedi Gajser. “Bu sonuçtan çok mutluyum. Geçen hafta Riola'daki kazadan sonra hala çok ağrım olduğu için hafta sonuna girerken zor bir hafta sonu olacağını biliyordum, ama elimden gelenin en iyisini yaptım. Taraftarlar, özellikle ikinci yarışta, beni gerçekten motive ettiler, bu yüzden buraya gelip beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca tüm ekibe ve etrafımdaki herkese, fizyoterapistlerden personele kadar teşekkür etmek istiyorum, çünkü beni yarışa hazır hale getirmek için hafta boyunca çok çalıştık. Bu da bu sonucu daha da özel kılıyor. Şimdi bir ara veriyoruz, bu da bana düzgün bir şekilde iyileşmek için zaman tanıyor ve dört hafta sonra tekrar hazır olacağız.”

Fransa Grand Prix'inde kazanma ihtimali olan sürücüler arasına Tom Vialle , Maxime Renaux ve son MXGP şampiyonu Romain Febvre'nin isimlerini de eklemek gerekse de , genç Belçikalı sürücünün en azından bu iki beş kez şampiyon olmuş ismin ona biraz zorluk çıkarmak ve altıncı dünya şampiyonluğunu sadece bir hayal değil, bir gerçeklik haline getirme şansını yaratmak isteyeceğini hepimiz biliyoruz.

 
 
 

Yorumlar


MXGP DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI VE NG AFYON MOTOFEST

DESTEKLEYENLER

destek-gencliksporbakanligi.jpg
destek-av.png
afyon bld.png
destek-sportoto.png
destek-tmf.png
turksat.jpg
aa.png
dha.jpg
iha.jpg
trtspor.jpg
trtsporyıldız.jpg
cnn.jpg
d-smart.jpg

  ORGANİZASYON PARTNERLERİ

moted.png
MOTEDER.jpg
izeltas-web.png
destek_ng-hotels.png
RADYO-D.jpg
destinology-logo.png

ULUSLARARASI PROJE ORTAKLARI

fim.jpg
fim europe.jpg
infront.jpg
mxgp.png
anmot.jpg

Mail listemize katılmak ister misiniz?

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter

Katılımız için teşekkürler

bottom of page